Alle categorieën

Blog

verlies en verdriet

Bewust worden van alle gevoelens die te maken hebben met verlies kan een stap zijn in het voorbij het verlies komen.

Vergeven als slachtoffer.

Een slachtofferrol ondermijnt je zelfvertrouwen. Er zijn altijd kleine en grote gebieden waar je zelf kunt beslissen hoe je daar op gaat reageren. Dit kan altijd wat je ook is aangedaan.

Wat zegt het woord vergeven?

Als je vergeeft dan geef je jezelf een cadeautje omdat je de zware gevoelens van schuld, schaamte, wrok, haat en verdriet los kunt laten.

Zonder loslating geen vergeving

Hoe laat je los? Is er wel eens iemand die tegen jou heeft gezegd dat je “het” los moet laten? En dat je die woorden hoort, en vind dat het ook wel zo is, maar dat je geen idee hebt hoe je dat moet doen? Want wat is dat en hoe doe je dat? Het is gemakkelijker...

Alle ballen verzamelen

Alle ballen verzamelen. Hoe gaat dat bij jou? Hoeveel ballen hou jij in de lucht? Ik kan voor mezelf zeggen dat ik me soms niet bewust ben van alle ballen die ik in de lucht heb. Ik realiseerde me dat een poosje terug toen ik weer eens peentjes zweette omdat ik aan...

Van te voren vergeven

Wat zijn jou beperkende gedachten en vooroordelen? Zorgt dit er ook wel eens voor dat je niet open naar de ander kunt luisteren?

Zelfvergeving

Zelfvergeving lijdt tot ander gevoelens en gedachten. Dat heb je niet meer de behoefte om je te verdedigen, maar kun je een welgemeend excuus uitspreken naar de ander en aan jezelf bekennen dat je een mens bent die een fout heeft gemaakt.

Contactinformatie

Blog

Volg mij

© Borderz / Eva Schriemer | Webdesign: Jeroenwebsitemarketing.nl